Достапни линкови

Европскиот Парламент бара продолжување на мандатот на Хашкиот Трибунал


Европскиот Парламент денеска побара продолжување на мандатот на Хашкиот Трибунал, со што би се овозможило завршување на сите започнати процеси, како и останатите обвинети за воени злосторства да бидат изведени пред лицето на правдата. Во резолуцијата што ја усвои Парламентот, од Европската Унија се бара да започне постапка во Обединетите Нации, за продолжување на работата на Хашкиот Трибунал и после рокот предвиден за негово затворање, во 2011-та година.
XS
SM
MD
LG