Достапни линкови

НАТО засилено во Авганистан и Пакистан


Генералниот секретар на НАТО Јап Де Хоп Схефер изјави дека Алијансата мора позасилено да се ангажира во Пакистан. Тој исто така додаде дека НАТО мора да ,,осигура“ дополнителни трупи во Авганистан, во пресрет на претседателските избори во оваа земја. Схефер зборувајќи на конференцијата во Букурешт изјави дека за НАТО меѓу останато најголем предизвик остануваат и односите со Русија бидејќи се премногу вредни за да ,,останат заглавени“ поради разликите околу Јужна Осетија и Абхазија.
XS
SM
MD
LG