Достапни линкови

Турција купи 30 Ф - 16 од Соединетите Држави


Турција купи од Соединетите Држави нови воени авиони од типот Ф-16 за речиси две милијарди долари. Купопродажниот договор е потпишан меѓу турската Влада и американската компанија „Локид Мартин“. Со новите 30 авиони, Турција ќе поседува околу 250 воени авиони и ќе биде една од најмодерните воени авијации во светот.
XS
SM
MD
LG