Достапни линкови

Девет милијарди жители во светот до 2050 година, соопштија ОН


Обединетите Нации објавија дека светската популација до 2050-та година ќе изнесува повеќе од девет милијарди жители, наспроти сегашните 6,8 милијарди. Најголем раст ќе доживеат земјите во развој, односно од сегашните 5,6 милијарди жители, до 2050-та година овие земји ќе бројат речиси 8 милијарди жители.
XS
SM
MD
LG