Достапни линкови

Коњановски во Сараево


Македонија и Босна и Херцеговина имаат исти предизвици и размислувања за движењето на регионот кон НАТО и Европската Унија, изјавија денеска во Сарево министрите за одбрана на двете земји Зоран Коњановски и Селмо Цикотиќ. Меѓусебната соработка е оценета како одлична, а покренати се и некои нови регионални иницијативи. Босна и Херцеговина ќе понуди центри за странски јазици, за мировни операции и за деминирање, а Македонија центар за комуникации.
XS
SM
MD
LG