Достапни линкови

ЕУ да ги олесни правилата за влез во евро-зоната


Шефот на Европската Банка за Обнова и Развој, Томас Мироу изјави дека Европската Унија треба да ги олесни правилата за влез во евро зоната со цел да се помогне во кризата на источно европските земји. Според Мироу, Европската Комисија треба да испрати јасен сигнал на солидарност до земјите кои сакаат да и пристапат на евро-зоната.
XS
SM
MD
LG