Достапни линкови

8-ми март – Меѓународен ден на жената


Во светот денеска се одбележува Осми март - Меѓународен ден на жената. Првата меѓународна конференција на жените е одржана во 1910-та година во Копенхаген во организација на Социјалистичката интернационала, кога на предлог на Клара Цеткин е воспоставен Меѓународен ден на жените. Во 1975-та година Обединетите Нации предлагаат за Меѓународен ден на жената да се одбележува Осми Март.
XS
SM
MD
LG