Достапни линкови

Невработеноста во САД расте


Во минатиот месец во Соединетите држави биле затворени повеќе од шестотини и пеесет илјади работни места, покажуваат најновите податоци. Со тоа стапката на невработеност достига над осум проценти, највисока во изминативе дваесет и пет години. Од почетокот на рецесијата во декември две илјади и седмата година досега околу четири ипол милиони американци останале без работа. Половината од нив, во изминативе четири месеци.
XS
SM
MD
LG