Достапни линкови

ОДИХР - Фер избори се неопходни за подобра меѓународна позиција


Претседателот на Република Македонија Бранко Црвенковски денеска се сретна со шефот на набљудувачката мисија на ОБСЕ - ОДИХР за претседателските и локалните избори 2009 Питер Ајхер.
Како што соопшти Кабинетот на претседателот, Ајхнер го информирал Црвенковски за активностите на ОДИХР за промовирање на принципите на демократијата, владеење на правото, толеранција и заштита на човековите права, со цел претстојните избори да бидат слободни и регуларни. Тој потенцираше дека по минатогодишните инциденти, претстојниве избори се мошне важни за демократијата внатре во земјата, како и за подобрување на нејзината меѓународна позиција и углед.
XS
SM
MD
LG