Достапни линкови

Не - за компјутерско гласање


Германскиот Уставен суд донесе одлука со која не го дозволи користењето на компјутери за гласање на парламентарните избори. Судиите оцениле дека користењето на комјутерите е во спротивност со темелните принципи на тајност на гласањето. Таканаречените гласачките комјутери со кои се регистрира изјаснувањето на граганите во Германија се во употреба во последните 10 тина години .
XS
SM
MD
LG