Достапни линкови

Тојота очекува загуби


Јапонската корпорација Тојота, најголемиот произведувач на автомобили во светот, објави дека бара позајмица од државата за нејзина финансиска консолидација. Не се наведуваат детали, но агенциите јавија дека Тојота бара заем од 2 милијарди долари. Компанијата објави дека го очекува извештајот во кој се предвидуваат финансиски загуби за прв пат во изминатите 60 години.
XS
SM
MD
LG