Достапни линкови

Протест во МитровицаВработените во српските правосудни органи денеска ги блокираа приодите кон окружниот суд во северниот дел на Митровица,со што го спречија одржувањето на првото судење во организација на ЕУЛЕКС. Вработените во правосудните органи бараат пред отворањето на судот да се разреши дилемата што ќе работи ЕУЛЕКС, чии закони ќе применува и кого ќе претставува.
XS
SM
MD
LG