Достапни линкови

Договор за ЕУ економијата


Шефовите на држави и влади на Европската унија на вчерашниот вонреден состанок во Брисел се договориле да бидат применети сите мерки за заживување на банкарско- финансискиот систем, со цел обновување на економскиот раст и вработувањето. Европските лидери нагласија дека никој нема да биде оставен на цедило, вклучувајќи и одредена помош за соседите во регионот, но ги отфрлија поделбите и создавањето на блокови во рамките на Унијата.
XS
SM
MD
LG