Достапни линкови

Украина ќе соработува со ММФ и Светска Банка


Украинскиот претседател Виктор Јушченко им вети на Меѓународниот монетарен Фонд и на Светската Банка дека Украина ќе работи врз зачувување на склучените договори, вклучително и врз намалување на буџетскиот дефицит. Претходно, Меѓународниот фонд ја суспендираше реализацијата на втората транша од кредитот во висина од скоро две милијради долари, поради тешкотиите со кои Украина ја остварувала програмата.

XS
SM
MD
LG