Достапни линкови

Медведев: Русија е за стабилност на Балканот


Рускиот претседател Дмитриј Медведев денеска во Москва изјави дека Русија и натаму планира да придонесува во зацрвстувањето на мирот и стабилноста во Босна и Херцеговина, но и на Балканот во целост. Тој додал дека е задоволен од реакцијата на партнерските држави на неговиот предлог за потребата од изградба на нова спогодба за еворпска безбедност.

XS
SM
MD
LG