Достапни линкови

Африка: Хомо Еректус нови докази


Научниците соопштија дека во Африка пронашле докази дека човечки суштества оделе исправено како и денешите луѓе уште пред најмалку милон и половина илјади години. Најдени се траги на Хомо еректусот во северна Кенија, кои според научниците укажуваат дека тоѓаните луѓе имале висина, тежина и стил на движење како и денешните луѓе.
XS
SM
MD
LG