Достапни линкови

Нереди во БангладешМилитантните трупи започнаа да го предаваат оружјето и тенковите во главниот град , на Бангладеш, Дака. Претходно премиерката на Бангладеш Шеик Хасина во телевизиското обракање побара од сите бунтовнички трупи да го положат оружјето или ке се соочат со решителен одговор. Вчера во главниот град на Бангладеш, Дака, пара-милитарните гранични трупи покренаа бунт, незадоволни од платите, при што околу 50 луге загинале, вклучувајки и цивили.Денеска имало нереди и во други градови воо Бангладеш.
XS
SM
MD
LG