Достапни линкови

Багдад: Поздравено најавеното американско повлекување


Главниот советник на ирачкиот премиер го поздрави извештајот за повлекување на американските војници од земјата во идната година. Садик ал Рикабди изјави дека владата го подржува забрзаното повлекување на американските војници а дека ирачките војници се готови да ја превземат одговорноста за безбедноста во земјата. Во Ирак во моментов има околу 140 илјади американски војнци.
XS
SM
MD
LG