Достапни линкови

Љубљана: Парламентот ја отфрли можноста за референдум за влезот на Хрватска во НАТО


Словенечкиот Парламент синока ја отфрли иницјативата за распишување референдум за влез на Хрватска во Нато предложена од Словенската Национална Странка. Словенечкиот парламент минатата недела гласаше за влез на Хрватска во Нато, а синоќа прифати изјава за заштита на националните интереси во врска со граничниот спор со Хрватска.
XS
SM
MD
LG