Достапни линкови

Москва: Димитриј Медведев најави преземање неопходни мерки за справување со невработеноста


Рускиот претседател Дмитриј Медведев изјави дека ќе се преземат неопходни мерки за справување со зголемената невработеност во земјата. Зборувајќи во телевизиско интервју, Медведев рече дека владата е подготвена да потроши 1,3 милијарди долари во програми што ќе креираат работни места. Тој изјави дека некои од работните места ќе бидат во проекти за изградба на инфраструктурата. Исто така, значителни суми ќе бидат потрошени за преквалификување на отпуштените работници.
XS
SM
MD
LG