Достапни линкови

Рим: Групата седум најразвиени земји ќе одбегнува протекционизам


Минстрите за финансии од Групат седум најразвиени земји изјавија дека ке го одбегнуваат протекционизмот во обидите за стабилизиарње на глобалнаат економија, и оценија дека бариерите за слободна трговија , само ке придонесат за влошуавање ан глобалната економска криза. Ова беше содржано во изјавата на минситрите на сосатнокот што синока заврши во Рим, откако претходно Паралменот на САД опдобри 787 билиони долари за еконоски стимулативен палн, кој вклучуав и клаузула за купуавње американски призводи.
XS
SM
MD
LG