Достапни линкови

Рим: Министрите за финансии на Г-7 денеска на средба за глобалната финансиска криза


Министрите за финансии и гувернерите на Центарлните Банки на Г-7 денеска се состануваат во Рим на разговори за глобалната финансиска криза. Пред состанокот директорот на ММФ Доминик Штраус Кан ги предупреди владите да не воведуваат протекционизам на мала врата. Тоа е најголемиот ризик кој може да го погоди финансискиот сектор, рече Кан предупредувајки и на пакетите од типот купувај национално што одат заедно со стимулативните пакети како што еднаш беше разгледувано од американскиет законодавци.
XS
SM
MD
LG