Достапни линкови

Вашингтон: Гејтнер го претстави новиот нацрт план за спас на економијата


Американскиот секретар за финансии Тимоти Гејтнер синоќа го претстави новиот нацрт план за спасување на банките во земјата, во вкупна вредност од 2000 милијарди долари. Главниот дел на Финансискиот плана за стабилност претставува воспоставување на приватно- јавни инвестициски фондови, во партнерство со сојузната установа за осигурување на депозитите, која го надгледува работењето на банките, како и со Сојузните резерви.
XS
SM
MD
LG