Достапни линкови

Загреб: Поздравена одлуката на Словенија за ратификација на договорот за влез на Хрватска во НАТО


Хрватското министерство за надворешни работи и европски интеграции ја поздрави одлуката на словенечкиот Парламент кој вчера го ратификуваше пристапниот протокол за членство на Хрватска во НАТО. Спорот околу хрватско-словенечката граница, ги наруши односите меѓу двете земји, а Љубљана ги блокираше пристапните преговори на Хрватска со Европската Унија. Инаку, словенечкиот парламент со 78 гласови ,,за“ го ратификуваше и протоколот за членство на Албанија во НАТО.
XS
SM
MD
LG