Достапни линкови

Адис Абеба: 12 самит на Африканската Унија


Африканската Унија синока во Адис Абеба го започна својот 12 самит кој е посветен на развојот на инфраструктурата, но како теми се очекува да доминираат политичката криза во Мадагаскар како и несогалсувањата мегу земјите членки за иднината на организацијата. Предлогот на либискиот претседател Моамер Ал Гадафи за формирање на таканаречена влада на унијата не наиде на одобрување кај повекето земји членки кои се залагаат за промена на Комисијата на унијата. Според организаторите на самтиот учествуваат дваесетеина преставници од 53 земји члени.
XS
SM
MD
LG