Достапни линкови

Даблин: Ирската економија ќе доживее пад од 10 проценти до 2010 година


Ирската економија ќе доживее пад до 10 процнти до 2010 година објави синоќа премиерот Брајан Ковен пред ирскиот парламент. Падот на некогаш силната економија која дури беше наречена „Келтскиот тигар“ се должи на незапамтената криза на ирскиот пазар на недвижнини, банкарската криза и рекордната невработеност. Претставници на ирската влада предупредуваат дека во наредните 12 месеци ќе се затворат 100,000 работни места.
XS
SM
MD
LG