Достапни линкови

Вашингтон: Сенатот ја одобри номинацијата на Денис Блер за директот на разузнавањето


Комитетот за разузнавање на американскиот сенат ја одобри номинацијта на пензионираниот адмирал Денис Блер за директор на националното разузнавање. Претседателт на САД Обама го номинираше Блер кој доага на местото на Мајкл Мек Конел. Toj како советник за разузнавање на претседателот ке ја надгледува рапсредлабата на буџетот од 50 милијарди долари на 16 агенции.
XS
SM
MD
LG