Достапни линкови

Њујорк: Многу од штетните климатски промени веќе неможат да се спречат


Многу од штетните климатски промени веќе не можат да се спречат, објави меѓународниот тим научници, кои предупредуваат дека дури и ако емисијата на штетни гасови некако биде запрена, температурите на земјата би останале високи до 3000-та година. Луѓето мислат дека доколку биде запрено испуштањето на јаглерод диоксид, климата на земјата ќе се врати во нормала за 100 до 200 години, што не е точно, изјави Сузан Соломон, една од членките на тимот.
XS
SM
MD
LG