Достапни линкови

Приштина: Министерот за економија Фатмир Бесими во посета на Косово


Унапредување на економската соработка меѓу Македонија и Косово е целта на денешната посета на министерот за економија Фатмир Бесими на Косово.
Посетата Бесими ја започна со средба со министерот за економија и финансии Ахмет Шаља. Размената меѓу Македонија и Косово се движи над двесте милиони евра. Македонија има суфицит во размената.
XS
SM
MD
LG