Достапни линкови

Вашингтон: Научниците на НАСА соопштија дека откриле големи количества метан на Марс


Научниците на НАСА соопштија дека откриле големи количества метан на Марс, што е индикација дека е можно на Црвената планета да се одржува живот. Научниците прецизираат дека метанот може да се појави како последица на геолошки процес, кога водата доаѓа во допир со затоплената површина на Марс, но и како последица на биолошка активност, односно на микрорганизми на таа планета.
XS
SM
MD
LG