Достапни линкови

Приштина: Косовските бизнисмени побарале блокада на стоката која влегува од Србија


Косовските бизнисмени побарала од владата во Приштина целосно да ја блокира стоката која влегува од Србија, пишува денешен приштински Експрес. Косово треба да реши како ке одговори на однесувањето на Србија и Босна и Херцеговина кои не ги признаваат косовските документи, сметаат бизнисмените. Преставник на Економската комора на Косово Сафет Грџалиу изјавил дека бил одржан состанок со преставници на Коморите од Албанија, Македонија и Турција за де се најдат алтернативни пазари и патишта.
XS
SM
MD
LG