Достапни линкови

Брисел: Русија прифати набљудувачи на ЕУ на гасоводот на територијата на Украина


Руските претрставници во преговорите за нормализација на снабдувањето на Европа со гас прифатија ангажирање на набљудувачи од Европската Унија на гасоводот на територијата на Украина. Ова се толкува како најава на нормализирањето на испшораката на овој енергенс кон Европа.
XS
SM
MD
LG