Достапни линкови

Њујорк: Пораст на цената на нафтата


Цената на нафтата во изминативе неколку часа порасна за повеќе од долар за барел и изнесува четириесет долари. До ова, според експертите, дојде поради страхувањата од проширување на конфликтот на Блискиот Исток. Претходно ОПЕК реши да го намали дневното производство на нафта со цел да го запре неколкудневното паѓање на нејзината цена.
XS
SM
MD
LG