Достапни линкови

Скопје: Продолжува расправата за предлог буџетот за 2009


Пратениците денеска ке го одржат третото продолжение на 41 собрансика седница на чиј дневен ред е расправата за Предлог-буџет за 2009 година. На ова продолжение тие ке мора и да гласаат бидејки новиот собраниски деловник предвидува претсерсот за буџетот да трае најмногу три дена.Владата за идната година го прокетираше најголемиот буџет одсега кој изнесува 2 милијарди и 700 милиони евра. На претходните седници пратениците од опозицијата обвинија дека власта креирала неразвоен и изборен биџет а власта пак тврди дека со него ке одговори на економската криза.
XS
SM
MD
LG