Достапни линкови

Сеул: Јужна Кореја објави енергетски план вреден 28 милијарди долари


Јужна Кореја го објави енергетскиот план вреден 28 милјарди долари со кој се предвидува изградба на 12 нуклеарни реактори во следните четири години. Со инвестицијата која би требало да биде реализирана до 2022 година освен на нуклеарни реактори предвидена е изградба и на 19 термоелектрани,соопшти надлежното министерство. Новите реактори од кои осум се веќе во процес на изработка ќе бидат во употреба во 2012 година.
XS
SM
MD
LG