Достапни линкови

Скопје: Изборите ќе бидат распишани во јануари


Претседателот на Собранието Трајко Вељаноски за МИА изјави дека ќе ги распише локалните и претседателските избори во првата половина на јануари, откако Парламентот ќе го усвои уставниот амандман со кој се менува цензусот за избор на претседател во вториот круг. Според Вељаноски можните датуми се 22 или 29 март за што ке има консултации со политичките партии.
XS
SM
MD
LG