Достапни линкови

Њујорк: Се самоуби француски банка


Полицијата во Њујорк соопшти дека најверојатна причина за смрта на францускиот менаџер за инвестиции Рене Тиери Магон де ла Вилуше е самоубиство. Вилуше има загуба од 1,4 милијарди долари пари на клиентите поврзан со криминалната шема на американскиот финансиер Бернард Мадоф. Де ла Вилуше е еден од менаџерите со големи загуби во случајот Мадоф обвинет за проневера на 50 милијарди долари.
XS
SM
MD
LG