Достапни линкови

Прага: Вознемиреност во НАТО и КФОР поради можноста за повлекување на чешките војници од Косово


Можноста Чешка да ги повлече своите војници од Косово поради опсртукции од страна на чешката опозициона левица, која одбива да ги поддржи странските мисии, внесе возмениреност кај нивните сојузници од НАТО и КФОР, јавуваат чешките медиуми. Финскиот генерак Кјестл Халонен предупреди дека Чесите имаат многу важна улога затоа што раководат со адиминистартивната граница со Србија а нивните 400 војници сочинуваат една четвртина од гормацијата на центарот.
XS
SM
MD
LG