Достапни линкови

Њујорк: Светот да преговара со умерените Талибанци


Американскиот преставник во Обединетите Нации Залмај Калилзад вчера изјави дека мегународната колиција треба да се обиде да преговара со умерените Талибанци. Но како што изјави за телевзијата СНН за таквиот потег да биде успешен неопходно е авганситанката влада и колицијата да имаат посилна позиција отколку во моментов. Калилзад порача и дека воладата во Кабул треба повеке да работи на справувањето со корупцијата.
XS
SM
MD
LG