Достапни линкови

Лондон: Ал Барадеј побара Сирија да соработува со Агенцијата за атомска енергија


Генералниот директор на мегународната агенција за атомска енергија Мохамед Ал Барадеј побара од Сирија во врска со незјизните нуклеарни активности да соработува со преставниците на агенцијата на обединтеите Нации. Лондонскиот весник Ал Хајат пренесува дека Ел Бардеј предупредуил дека Дамаск може да со соочи со посилна конфронтација со мегунарднота заедница доколку одбуива соработка. Израел го бомардираше објектот за кој што се смета дека е сирискиот нуклеарен капацитет. Дамаск пак предупреди дека нема да им дозволи на инепкторите на Мегународната агенција за атомска енергија да се вратат во земјата откако го посетија бомрадиранипот капациет во Јуни годинава.
XS
SM
MD
LG