Достапни линкови

Брисел: Опаѓа довербата во ЕУ во Турција, Хрватска и Македонија


Европската Унија ја губи подршката во трите земји кандидати за членство, - Македонија, Турција и Хрватска, покажуваат резултатите од октомвриското истражување на Евро-барометар. Најголема подршка за влез во Унијата има во Македонија, 62 насто, но таа е намалена за 10 насто во однос на претходното истражување. Во Турција подршката за влез во Унијата е 42 насто, додека во Хрватска само 23 насто.
XS
SM
MD
LG