Достапни линкови

Љубљана: Потврдена блокадата на преговорите на ЕУ со Хрватска


Љубљана денеска ќе спротивстави на почетокот на 11 нови глави во преговорите со ЕУ, изјави словенечкиот премиер Борут Пахор, изразувајќи притоа подготвеност да се сретне со Санадер уште следната седмица за да најдат што е мошно поскоро решение за граничниот спор меѓу двете земји. Тој објасни дека Словенија е резервирана кон седум глави во преговорите за членство, бидејќи според неа документите, претставени од Хрватска, можат да предодредат од каде да минува заедничката граница меѓу двете држави.
XS
SM
MD
LG