Достапни линкови

Вашингтон: Најголема невработерност во последните 34 години


Стапката на невработеност во САД е на највисоко ниво во последните 34 години, а изградбата на нови домови во ноември се намалила за 19 проценти споредбено со октомври, оваа година. Економистите во САД предупредуваат дека претстојниот бран на инсолвентност на компаниите и отпуштање на работници ќе доведе до тоа околу еден милион Американци, во 2009 година, да останат без домови бидејќи нема да можат да ги отплатат хипотекарните кредити.
XS
SM
MD
LG