Достапни линкови

Њујорк: Извештајот на Хашкиот трибунал пред Советот за безбедност на ОН


Советот за безбедност на ОН денеска ќе го разгледа редовниот шестмесечен извештај на претседателот на Хашкиот трибунал Патрик Робинсон. И главниот обвинител на судот Серж Брамерц пред Советот ќе го претстави полугодишниот извештај, во чии рамки ќе ја оцени соработката на земјите од поранешна Југославија со обвинителството на трибуналот.
XS
SM
MD
LG