Достапни линкови

Подгорица: Кандидатура на Црна Гора за членство во ЕУ


Црногорската Влада донесе одлука да поднесе кандидатура за членство на Црна Гора во Европската унија. Апликацијата ќе биде поднесена врз основа на успешниот процес на имплементација на Времената спогодба, добрите односи со државите-членки на ЕУ и постигнатиот напредок во приближувањето на земјата кон европските интеграции, се наведува во соопштението на Владата во Подгорица.
XS
SM
MD
LG