Достапни линкови

Вашингтон: Светската банка предвидува забавен економски раст


Светската Банка соопшти дека глобалната финансиска криза ќе го забави растот на економиите на земјите во развој. Банката предвидува дека светската економија во 2009-та година ќе има раст од само 0,9 насто. Инаку, вчера и Канада соопшти дека е во рецесија.
XS
SM
MD
LG