Достапни линкови

Скопје: Заврши амандманската расправа за новиот буџет


Собраниската комисија за финансирање и буџет ја заврши амандманската расправа по Предлог - буџетот на Република Македонија за 2009 година.Во попладневниот дел од работата беа прифатени три амандмани од кои едниот се однесуваше на обезбедување дополнителни средства за стручно оспособување и усовршување на лицата од албанска етничка припадност, а со другиот се бараа дополнителни средства за библиотекарството.
XS
SM
MD
LG