Достапни линкови

Скопје: Се одбележува 60-годишнината на Унивеерзалната декларацијата за човекови права


Денеска се обдбележува 60 годишнината од Универзалната Декларација з а човекови права, докумнтот на Обединетите анции кој беше усвоен по Втората Светска војна. Собранието на Македонија ќе ја одржи 34 -та седница со единствена точка на дневен ред одбележување на 60 - годишнината од донесувањето на Универзалната декларација за правата на човекот. Правниот факултет „Јустинијан Први“ по повод одбележувањето на 10 декември - организира свечена академија.
XS
SM
MD
LG