Достапни линкови

Хараре: Зимбабве пред епидемија од колера


Претставници на УНИЦЕФ во Зимбабве очекуваат епидемија на колера во следните неколку недели при што проценките се дека ќе бидат погодени околу 60.000 луѓе.

Властите во Харае соопштија за над 600 смртни случаи од колера, но меѓународни претставници сметаат дека бројот на лица кои ги загубиле животите поради болеста, е многу поголем.

Шефот на мисијата на УНИЦЕФ во таа држава, Роланд Монаш смета дека епидемијата може да предизвика околу 3.000 смртни случаи.
XS
SM
MD
LG