Достапни линкови

Скопје: Итна помош за санирање на штетите во Радовиш, Виница и Прилеп


Македонската Влада, на синиќешната седница, донесе итни мерки за санирање на штетите од невремето во Радовиш, Виница и Прилеп. На семејствата на жртвите од невремето ќе им биде исплатена еднократна помош од 30 илјади денари, а еднократна помош во висина од една просечна плата ќе добијат и најзагрозените семејства. Владата донела одлука и да ги санира оштетените мостови, а Македонија Пат треба да ги расчисти патиштата во општините Радовиш и Конче.
XS
SM
MD
LG